Theatervoorstellingen

’n Bries maakt theatervoorstellingen voor kinderen en volwassenen in de natuur.

Je kan ons boeken voor basisscholen, educatie voor een interactief programma met een theatervoorstelling over de Natuur en Workshops. Er zijn ieder jaar Familievoorstellingen op locatie.  ’n Bries is jaarlijks te vinden familievoorstellingen in stadsparken in Rotterdam voor een breed publiek. September 2019 zijn de voorstellingen van ’n Bries ook op Fort Ruigenhoek in Utrecht te zien.

Be in Vloed

Stel je voor, je gaat lekker in de natuur op het Eiland van Brienenoord. Bij aankomst valt je oog op een spoor van bloed en veren. Er valt een grote Vogel te pletter voor je voeten. Een zielig hoopje, dat af en toe nog een beetje fladdert. Is hij verdwaald, of hoort hij hier niet thuis? Wat moeten we nu doen? Laten we hem liggen, nemen we ‘m mee naar huis, bellen we de dierenambulance, of brengen we hem terug in de natuur? Onder leiding van vijf kunstenaars worden de kinderen zelf theatermaker, ontdekken ze hoe hun acties de natuur kunnen beinvloeden en werken we met elkaar aan en spectaculaire eindscène.

Pilot Eiland van Brienenoord, april-mei 2019
Idee: Joke Olthaar en Esther Schoonhoven
Acteur: Gerard Olthaar
Performance: Ieke Trinks
Decor: Esther Schoonhoven
Spel: Joke Olthaar
Geluidsbeleving: Niek Hilkman
Wanneer: Zie agenda


Waait

Het waait en we laten ons meenemen door de wind van de ene naar de andere plek. Meneer Steur is architect en wil een nieuwe stad bouwen. Hij wordt in zijn rondleiding opgehouden door een vis op het droge. Kan hij zijn plannen nog verwezenlijken na deze bijzondere ontmoeting? De familievoorstelling Waait vindt, indien mogelijk op de locatie, plaats op het water.

Voor: kinderen van 7 t/m 10 jaar
Concept: Joke Olthaar
Script: Sanne Nouws
Regie advies: Lisah Baert/ Twan van Bragt
Geluid: Lukas Simonis
Wanneer: Zie agenda

Das

In deze voorstelling ontdekken kinderen de stadse natuur samen met natuurreisleidster Els Lepelaar, die in haar stewardessenuniform eerder thuishoort op Rotterdam Airpoirt. Ze vertelt over de spaghettiboom, de enige in Nederland. Over de brandnetels, de vluchtroute, het horen van de bladeren en de frisse lucht in de natuur. Plotseling rolt er een gigantische zilveren bol uit de bosjes. Lepelaar rent weg en gaat hulp halen. Sproetnik is wereldvreemd en ontdekt de omgeving. Een mysterieuze Das loopt door het verhaal heen. Na afloop van de theatervoorstelling gaan de kinderen zelf op onderzoek uit met zinnenprikkelende natuurworkshops.

Voor : kinderen van 6 t/m 10 jaar
Concept: Dirk Van Lieshout
Regie: Madeleen Bloemendaal/ Gerard Olthaar
Dramaturg: Berthe Spoelstra
Advies: André Schreuders
Wanneer: Zie agenda

Tijdens de voorstellingen worden foto’s en filmpjes gemaakt die ’n Bries gebruikt voor publiciteitsdoeleinden. Stelt u dit niet prijs? Laat het ons dan weten. Dan zorgen we dat uw kind niet op de foto komt. Als uw kind op de foto staat op onze website of Facebook en u wilt dit niet, dan zullen wij de foto verwijderen. Bedankt voor uw begrip.