Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
+
Slide background

Educatie

’n Bries brengt vernieuwende vorm van leren. De basis is de zelf ontwikkelde combinatie van kunst, theater en beleving in de natuur. Daarbinnen onderscheiden we onderstaande modules.  Na afloop van de voorstelling worden de kinderen, in kleinere groepen, verdeeld. Elke groep krijgt een begeleider mee die de kinderen na de theatervoorstelling meeneemt op verkenning en ontdekking.

Modules voor scholen

natuurbeleving en educatie
met de nadruk op perceptie, beleving en op onderzoek; Kinderen struinen en verkennen het eiland met onderweg opdrachten die een relatie hebben met de voorstelling, de natuur en het eiland.

kunst en creëren
waar kinderen onder begeleiding van een kunstenaar van materialen ter plekke kennis maken met installaties en werkwijze die kunstenaars bedenken om samen met de kinderen uit te voeren. Daarnaast gaan ze aan het werk om gezamenlijk een kunstwerk te maken.

beweging / fysiek
waarbij fysieke oefeningen de basis vormen van het programma, zoals boom klimmen, in  evenwicht lopen met ogen dicht door de natuur, gespiegeld wandelen, hindernisbaan en touwslingeren.
De oefeningen zijn bedoeld voor alle kinderen van de middenbouw, haalbaar en uitdagend. De ene durft meer dan de andere. Kinderen die het eng vinden worden geholpen en kinderen die meer durven worden uitgedaagd. Het zijn opdrachten waarbij de groep elkaar helpt om verder te komen. De groep wordt rond geleidt door de ‘wilde’ natuur, door de brandnetels, over zand, onverharde paden. We struinen door het gebied. De kinderen bewegen veel en zijn na een ochtend moe en gezond!

Reflectieles

Kort na het bezoek op t eiland volgt er een reflectie les in de klas door een medewerker van ‘n Bries. Kinderen worden nog eens meegenomen in de voorstelling en de natuur via een opdracht. Ze maken een eigen verhaal en voorstelling, een kleine animatie in een uur.

Praktisch

’n Bries biedt excursies voor basisscholen op het Eiland van Brienenoord en in het Schiebroeksepark in Rotterdam. Op aanvraag behoren ook andere parken in Rotterdam, of andere steden tot de mogelijkheden. Het is een programma van 1 dagdeel (ochtend of middag) waarbij kinderen vooral zelf op onderzoek uitgaan. Scholen krijgen voor aanvang een informatiebrief gevolgd door een lesbrief.

  • Doelgroep: de groepen 4,5 en 6 van de basisschool.
  • Speelperiode: mei/juni/juli en het najaar.
  • Duur: dagdeel van 3 uur (keuze tussen ochtend of middag)
  • Grootte: 55 – 60 kinderen en 2 tot 3 begeleiders van de school.
  • Locatie: Eiland Van Brienenoord en Schiebroeksepark in Rotterdam.
  • Reflectieles: verzorgd door een docent van ’n Bries op school.
  • Kosten: € 3 per kind incl. buskosten en organisatie

Sinds 2018 werkt ’n Bries samen Buzz010  van de gemeente Rotterdam, waardoor het busvervoer gratis is voor deelnemende scholen.