Theatervoorstellingen

n Bries maakt theatervoorstellingen voor kinderen en volwassenen met de natuur als podium en verzorgt aansluitend een programma van workshops waardoor de deelnemers de natuur op een heel nieuwe manier gaan bekijken.

U kunt ons boeken voor educatie voor basisscholen, voor een interactief programma met natuurtheater en workshops en als familievoorstelling op locatie. Ook speelt ’n Bries jaarlijks familievoorstellingen in stadsparken in Rotterdam voor een breed publiek. Aansluitend op de voorstelling biedt ’n Bries workshops in de natuur. Vanaf begin 2019 zijn de voorstellingen van ’n Bries ook in het Gagelbos in Utrecht te zien.

Waait

Het waait en we laten ons meenemen door de wind van de ene naar de andere plek. Meneer Steur is architect en wil een nieuwe stad bouwen. Hij wordt in zijn rondleiding opgehouden door een vis op het droge. Kan hij zijn plannen nog verwezenlijken na deze bijzondere ontmoeting? De familievoorstelling Waait vindt, indien mogelijk op de locatie, plaats op het water.

Voor: kinderen van 7 t/m 10 jaar
Concept: Joke Olthaar
Script: Sanne Nouws
Regie advies: Lisah Baert/ Twan van Bragt
Geluid: Lukas Simonis
Wanneer: Zie agenda

Das

In deze voorstelling ontdekken kinderen de stadse natuur samen met natuurreisleidster Els Lepelaar, die in haar stewardessenuniform eerder thuishoort op Rotterdam Airpoirt. Ze vertelt over de spaghettiboom, de enige in Nederland. Over de brandnetels, de vluchtroute, het horen van de bladeren en de frisse lucht in de natuur. Plotseling rolt er een gigantische zilveren bol uit de bosjes. Lepelaar rent weg en gaat hulp halen. Sproetnik is wereldvreemd en ontdekt de omgeving. Een mysterieuze Das loopt door het verhaal heen. Na afloop van de theatervoorstelling gaan de kinderen zelf op onderzoek uit met zinnenprikkelende natuurworkshops.

Voor : kinderen van 6 t/m 10 jaar
Concept: Dirk Van Lieshout
Regie: Madeleen Bloemendaal/ Gerard Olthaar
Dramaturg: Berthe Spoelstra
Advies: André Schreuders
Wanneer: Zie agenda