Theatervoorstellingen

’n Bries maakt theatervoorstellingen voor kinderen en volwassenen in de natuur

Wij spelen voor basisscholen een interactief programma dat bestaat uit een theatervoorstelling over de natuur en aansluitend workshops. Daarnaast is er ieder jaar een familievoorstelling op locatie. ’n Bries is jaarlijks te vinden familievoorstellingen in stadsparken in Rotterdam voor een breed publiek.

Taal en Vlieg (Voorjaar 2021)

Taal leer je het snelst als je in beweging bent. Als je buiten bent en als je geïnspireerd en verwonderd bent. Het lijkt vanzelf te gaan, zoals een vogel vliegt en een dichter dicht…

In mei en juni 2021 nemen ‘Vlieg’ en ‘Taal’ de basisschoolkinderen uit groep 4, 5 en 6 mee naar het eiland van Brienenoord in de nieuwe voorstelling van ’n Bries. Met interactief theater worden de kinderen betrokken bij de natuur en leren ze taal.

Dichter Taal laat hen zien dat hij de natuur nodig heeft om tot (muzikale) gedichten te komen. Vlieg is een vreemde vogel die de kinderen inwijdt in het vogelbestaan. De personages maken de kinderen tot karakters en mede-makers van de voorstelling en de taal die erin voorkomt.

Praktisch
Vlieg en Taal is geschikt voor kinderen van groep 4, 5 en 6. Per keer kunnen er maximaal 35 kinderen uit de middenbouw van Rotterdamse basisscholen meedoen. De kosten bedragen €2,00 per kind. De voorstelling vindt plaats op onze thuishaven, het eiland van Brienenoord. Makkelijk en betaalbaar bereikbaar via Buzz010. Nu te reserveren voor een dagdeel vanaf 11 mei tot eind juni van maandag tot en met vrijdag. Reserveren via eenbries@gmail.com

Be in Vloed

Stel je voor, je gaat lekker in de natuur op het Eiland van Brienenoord. Bij aankomst valt je oog op een spoor van bloed en veren. Er valt een grote Vogel te pletter voor je voeten. Een zielig hoopje, dat af en toe nog een beetje fladdert. Is hij verdwaald, of hoort hij hier niet thuis? Wat moeten we nu doen? Laten we hem liggen, nemen we ‘m mee naar huis, bellen we de dierenambulance, of brengen we hem terug in de natuur? Onder leiding van vijf kunstenaars worden de kinderen zelf theatermaker, ontdekken ze hoe hun acties de natuur kunnen beinvloeden en werken we met elkaar aan en spectaculaire eindscène.

Pilot Eiland van Brienenoord, april-mei 2019
Idee: Joke Olthaar en Esther Schoonhoven
Acteur: Gerard Olthaar
Performance: Ieke Trinks
Decor: Esther Schoonhoven
Spel: Joke Olthaar
Geluidsbeleving: Niek Hilkman


Waait

Het waait en we laten ons meenemen door de wind van de ene naar de andere plek. Meneer Steur is architect en wil een nieuwe stad bouwen. Hij wordt in zijn rondleiding opgehouden door een vis op het droge. Kan hij zijn plannen nog verwezenlijken na deze bijzondere ontmoeting? De familievoorstelling Waait vindt, indien mogelijk op de locatie, plaats op het water.

Voor: kinderen van 7 t/m 10 jaar
Concept: Joke Olthaar
Script: Sanne Nouws
Regie advies: Lisah Baert/ Twan van Bragt
Geluid: Lukas Simonis
Wanneer: Zie agenda

Das

In deze voorstelling ontdekken kinderen de stadse natuur samen met natuurreisleidster Els Lepelaar, die in haar stewardessenuniform eerder thuishoort op Rotterdam Airpoirt. Ze vertelt over de spaghettiboom, de enige in Nederland. Over de brandnetels, de vluchtroute, het horen van de bladeren en de frisse lucht in de natuur. Plotseling rolt er een gigantische zilveren bol uit de bosjes. Lepelaar rent weg en gaat hulp halen. Sproetnik is wereldvreemd en ontdekt de omgeving. Een mysterieuze Das loopt door het verhaal heen. Na afloop van de theatervoorstelling gaan de kinderen zelf op onderzoek uit met zinnenprikkelende natuurworkshops.

Voor : kinderen van 6 t/m 10 jaar
Concept: Dirk Van Lieshout
Regie: Madeleen Bloemendaal/ Gerard Olthaar
Dramaturg: Berthe Spoelstra
Advies: André Schreuders
Wanneer: Zie agenda

Tijdens de voorstellingen worden foto’s en filmpjes gemaakt die ’n Bries gebruikt voor publiciteitsdoeleinden. Stelt u dit niet prijs? Laat het ons dan weten. Dan zorgen we dat uw kind niet op de foto komt. Als uw kind op de foto staat op onze website of Facebook en u wilt dit niet, dan zullen wij de foto verwijderen. Bedankt voor uw begrip.