Stichting ’n Bries

Theater met natuur als podium

’n Bries brengt al 10 jaar theatervoorstellingen op locatie in bijzondere natuurgebieden in de stad. Theatermaker Joke Olthaar is de initiatiefnemer en maker van de voorstellingen.

 

De voorstelling Be-in-vloed is ontwikkeld met Rotterdamse performers, kunstenaars en theatermakers . De kinderen werden hierin zelf theatermakers.

 

De voorstelling Waait  2018 is speciaal bedacht voor de veranderingen in en rondom het eiland van Brienenoord.

 

De voorstelling Das is vanaf 2011 gespeeld op verschillende plekken in Rotterdam, in Rijswijk en op fort Ruigenhoek in Utrecht.

Door de wind laten we ons mee bewegen en voelen we ons vrij om mee te gaan zonder gedachtes. We laten ons overvallen in wat er over ons heen komt. We zijn op niets voorbereid en laten ons met ’n Bries meebewegen over het eiland. ’n Bries is de drijfveer om ons te verplaatsen en nooit om op een plek te blijven stil staan. Hierdoor leren we door wat we zien en ontdekken. We laten onze gedachten een eigen weg gaan en we hebben tijd om in alle rust rond te kijken, te luisteren en te verstaan. Het is een vrijheid om hier te worden ondergedompeld in Theater en Taal. Al onze zintuigen krijgen de ruimte om te vergeten wie we waren.

 

’n Bries (z)waait ons uit en we hebben iets onvergetelijks meegemaakt wat ons nog lang herinnert.

 

Word vriend van ’n Bries

 

’n Bries bestaat dankzij giften en fondsen. Wilt u helpen om kinderen via onze theatervoorstellingen in contact te brengen met de natuur? Steun ons dan door vriend te worden. ’n Bries heeft de ANBI-status. Daarmee is uw gift fiscaal aftrekbaar. Als dank voor uw steun krijgt u als vriend van ’n Bries een exclusieve rondleiding op het Eiland van Brienenoord.

 

eenbries@gmail.com

IBAN: NL50TRIO 0254696015

RSIN: 851518126

t.n.v. Stichting ’n Bries te Rotterdam.

 

’n Bries stimuleert Cultuur en Natuur op een unieke plek in Rotterdam en dankzij uw steun kunnen wij nog meer kinderen in contact brengen met de natuur.

Beleidsplan

Beleidsplan 2020

 

Jaarverslagen

2022 Financieel resultaat

2022 Verantwoording

2021 Financieel resultaat

2021 Verantwoording

2018 Financieel resultaat

2018 Verantwoording

2017 Financieel resultaat

2016 Financieel resultaat

2016 Verantwoording

 

Fondsen 2023

Gemeente Rotterdam, Elise Mathilde, Erasmusstichting,  Ars Donandi, Van Leeuwen Van Lignac, Stichting Volkskracht en Kcr Rotterdam

Contact

Stichting ’n Bries
Joke Olthaar
06 – 14 04 41 42

Postadres

Provenierssingel 81a
3033 EJ Rotterdam
KVK 54987873
eenbries@gmail.com