Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
+
Slide background

Missie

’n Bries is een avontuurlijk gezelschap dat theater, kunst en natuurbeleving laat samensmelten tot een totaalervaring die de blik van kinderen op de werkelijkheid verandert. De acteurs spelen met  de grenzen van de realiteit. Vanuit ongeloof en verwondering wat ze zien, leren kinderen op hun eigen waarneming vertrouwen. Het gaat over onderwerpen als duurzaamheid, klimaat en water. Het zelf ervaren in de natuur stelt de kinderen in staat om de verbinding met hun omgeving te leggen.

Onze acteurs zijn levensecht. Vaak duurt het even voordat het publiek – kinderen en volwassenen – door heeft dat het ‘niet echt’ is. De acteurs spelen met de verwachtingen en de twijfels van het publiek. De begroeting van het publiek door de acteurs gaat ongemerkt over in een voorstelling die blijft spelen net op de grens van realiteit en fantasie.

Theater dat zich voordoet als het echte leven, maar dat gaandeweg kantelt totdat de kinderen niet meer weten wat ze moeten geloven en juist daarom hun eigen waarneming en perceptie gaan vertrouwen en verscherpen. Dan komen de kinderen zelf in actie. Ze gaan op ontdekkingstocht in de natuur. Er ontstaat een veranderde waarneming en ervaring van de wereld rondom hen, omdat ‘n Bries niet louter rationeel en zintuiglijk, maar juist ook een fysieke ervaring is waarbij het eigen lichaam van kinderen, hun aanwezigheid en het contact met de elementen een grote rol speelt.

De onderwerpskeuze voor nieuwe theaterstukken zal verbonden zijn met actualiteit die ook in de belevingswereld van kinderen een rol speelt. Onderwerpen zijn vervuiling, stilte, culturele verschillen en klimaatverandering.