Kunst

Voor kunst in de theatervoorstellingen werkt ’n Bries werkt samen met Rotterdamse kunstenaars. Hun werk wordt gebruikt in de voorstelling. In 2016 werkten de kunstenaars met het publiek in een apart workshopprogramma na de voorstelling. Juist het contrast tussen het kunstwerk en de natuur heeft absurditeit en vervreemding tot gevolg en daarmee een andere waarneming. In de voorstelling Waait werkt Lukas Simonis als geluidskunstenaar.

dagvangst03 Egied Simons.

Egied Simons

Na afloop van de theatervoorstelling Waait neemt kunstenaar Egied Simons het publiek mee naar zijn beeldend werk Dagvangst. Als kunstenaar is Egied Simons gefascineerd door experimenten in de ruimte, waarbij hij de natuur – met water als belangrijk element – als uitgangspunt neemt.

 

 

Dirk van Lieshout

IMG_6483

Beeldend kunstenaar Dirk van Lieshout heeft een spiegelbol ontwikkeld. Een levensgrote zilveren bal met een doorsnede 2.10 meter. Het werk functioneert als ruimteschip in de voorstelling Das. De bol rolt tijdens de voorstelling van een hoge helling naar beneden om te landen en geeft als toegift een spiegelende dans door de natuur.