Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
+
Slide background

Educatie

’n Bries brengt vernieuwende vorm van leren. De basis is de zelf ontwikkelde combinatie van kunst, theater en beleving in de natuur. Daarbinnen onderscheiden we onderstaande modules.  Na afloop van de voorstelling worden de kinderen, in kleinere groepen, verdeeld. Elke groep krijgt een begeleider mee die de kinderen na de theatervoorstelling meeneemt op verkenning en ontdekking.

Modules voor scholen

natuurbeleving en educatie
met de nadruk op perceptie, beleving en op onderzoek; Kinderen struinen en verkennen het eiland met onderweg opdrachten die een relatie hebben met de voorstelling, de natuur en het eiland.

kunst en creëren
waar kinderen onder begeleiding van een kunstenaar van materialen ter plekke kennis maken met installaties en werkwijze die kunstenaars bedenken om samen met de kinderen uit te voeren. Daarnaast gaan ze aan het werk om gezamenlijk een kunstwerk te maken.

beweging / fysiek
waarbij fysieke oefeningen de basis vormen van het programma, zoals boom klimmen, in  evenwicht lopen, hindernisbaan en touwslingeren.

Reflectie les

Kort na het bezoek op t eiland volgt er een reflectie les in de klas door een medewerker van ‘n Bries. Kinderen worden nog eens meegenomen in de voorstelling en de natuur via een opdracht. Ze maken een eigen verhaal en voorstelling, een kleine animatie in een uur.

Praktisch

Scholen krijgen voor aanvang een informatiebrief gevolgd door een lesbrief.

  • Doelgroep: voor de groepen 4,5 en 6 van de basisschool.
  • Speelperiode: mei/juni/juli en op aanvraag.
  • Duur: dagdeel van 3 uur (keuze tussen ochtend of middag)
  • Grootte: 55 – 60 kinderen en 2 tot 3 begeleiders van de school.
  • Locatie: eiland Van Brienenoord Rotterdam.
  • Reflectieles: verzorgd door een medewerker van ’n Bries op school.
  • Kosten: € 3 per kind incl. buskosten en organisatie